Peter Walter

Svensk gutt fra Malmø, bosatt i Norge. Canon-bruker.

Logo
i Nyheter
@ Peter Walter

I mars hadde Räddningstjänsten Syd i Malmö åpent hus på brannstasjonen i Hyllie. Der viste de hvordan de gjør når de skal frigjøre personer som sitter fastklemt i en bil etter en trafikkulykke. I motsetning til Norge er ikke det som kalles hurtigfrigjøring vanlig (i hvert fall ikke i Malmö), i steden klipper man oftest av taket på bilen og tar ut den forulykkede den veien. Her er noen bilder fra oppvisningen. Prøver også å forklare litt men jeg er ikke fagmann så det er mine egne betraktninger som skrives.

Mye folk hadde møtt opp – og brannbilen rykker ut til «ulykken».
@ Peter Walter

Utstyr hentes og tas med.
@ Peter Walter

En av brannmennene i bilen er «sikkerhetsmann». Den personen har på seg fullt røykdykkersett i tilfelle bilen skulle begynne å brenne under tiden man jobber med frigjøringen. Han gjør også bilen strømløs og sikrer bilen.
@ Peter Walter

Her ser vi at bilen har blitt støttet opp undertil slik at den skal stå stabilt. Før man begynner å klippe taket blir alle ruter knust på en kontrollert måte.
@ Peter Walter

Frontruta er laminert for at den ikke skal smuldres inn i bilen så den må sages opp først. Deretter begynner man å klippe stolpene, forfra og bakover (A-stolpe, B-stolpe osv..)
@ Peter Walter

Synlighet er viktig sånn at alle som kommer bak uykken skal se at noe har skjedd. Blålys, reflekser og ulykkes-skilt gjør noe av den jobben.
@ Peter Walter

Her ser vi saksen som blir brukt til å klippe stolpene. Den har stor klippekapasitet og klipper igjennom det meste.
@ Peter Walter

Taket fjernes og legges i en egen «sone» bak bilen. Mannen med den grønne hatten er «Medicinskt ansvarlig». Det er den personen som prioriterer og bestemmer hvem som skal hjelpes først, med andre ord hvem som er mest skadd osv.. Under hele prosessen sitter en person i bilen og snakker med pasienten og holder i hodet.
@ Peter Walter

Alle skarpe kanter, som stolper og lignende har fått beskyttende puter sånn at man ikke skal skade seg mens man jobber.
@ Peter Walter

Når taket er borte setter man inn en spineboard som pasienten løftes ut i.
@ Peter Walter

Pasienten er ute av bilen.
@ Peter Walter

Deretter legger man forsiktig ned pasienten. @ Peter Walter

Her stabiliseres hode og nakke før pasienten kommer inn i ambulansen.
@ Peter Walter

Neste steg er avtransport til sykehus. @ Peter Walter

Takk for at du leste 🙂


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/waltermedia/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Ingen kommentarer enda.

Skriv en kommentar