Peter Walter

Svensk gutt fra Malmø, bosatt i Norge. Canon-bruker.

Logo
i Nyheter
© Peter Walter

Denne uka er det brannvernuka. Uka som setter fokus på brannsikkerhet. Uka som også avsluttet med åpen brannstasjon rundt om i Norge idag lørdag. En dag til glede for mange små men også noen store barn. Hvis du ikke fikk tatt turen innom en brannstasjon skal jeg ta deg med på en tur til hovedbrannstasjonen i Oslo nå. Her kan du se hvilke biler som finnes der og hva de gjør.

Alle brannbiler i Oslo har to nummer. Det første nummeret er hvilken stasjon de tilhører. Hovedbrannstasjonen er nummer 9, derfor begynner alle bilene med tallet 9. Nummer to er hvilken funksjon de har.

Første bil i rekken er bil 91 – ofte omtalt som Norges travleste brannbil. På en brannmelding i sitt distrikt (Oslo Sentrum) rykker denne ut, sammen med bil 92. Denne bilen forsyner og sikrer røykdykkerne (bil 92) med vann.

Bil 91. Omtalt som "Norges Travleste Brannbil".

Bak bilen klargjør de på bil 91 utlegg med slanger slik at røykdykkerne på bil 92 kan koble seg til og få vann.

Inn- og uttak for vann.

I verste fall finnes det også hoppepute tilgjenglig. Den oransje sekken.

© Peter Walter

På høyre side foran sitter utrykningsleder/brannmester. På skjermen får han opp info fra 110-sentralen om skadestedet. Det finnes også kart tilgjenglig dersom man trenger det. Herfra kan han også melde tilbake fra bilen til 110-sentralen.

IMG_7800

Neste bil er bil 92. Det er røykdykkerbilen. Hovedbrannstasjonen er spesialisert på kjemikalieulykker så derfor er det en kombinert røyk- og kjemikaliedykkerbil. Dersom det er større utslipp av kjemikalier rykker de ut med spesialutstyr og måleinstrumenter for å håndtere det. Bilen har også skjærslokker som er en effektiv måte å komme til større branner. Der blander man vannet med et preparat som gjør at vannstrålen kan skjære igjennom vegger i både tre og feks metall og på så vis spare masse tid på å ta seg inn i et bygg først.

Røyk- og kjemikaliedykkerbil.

OBRE 92

Tredje bil er bil 93. Stigebilen. Den har som hovedoppgave å redde liv fra høyden.

© Peter Walter

I sommer ble det levert en ny stigebil. Den kan du lese mer om her. Slik ser den nye ut.

© Peter Walter

Bil 96 og 97 tilhører redningsavdelingen. De spesialiserer seg på blant annet trafikkulykker og annen type redning enn brann.

© Peter Walter

© Peter WalterBil 96 er mer som en lastebil og kan feks på travle dager i rushtrafikken flytte ut biler av tunneler mens man venter på bergingsbil slik at trafikken kan komme igang raskere. Den kan også feks løfte opp en bil som har kjørt ned i vannet.

© Peter Walter

Bil 97 har blandt annet utstyr for ulykker med T-bane eller trikk. Hvis trikken skulle spore av eller noen skulle havne under den kan de løfte den opp og få den på plass igjen.

© Peter Walter


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/waltermedia/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Ingen kommentarer enda.

Skriv en kommentar